Bulldog laat z’n tanden zien

2006

Wie op de website van meubelhandel De Koperen Bel in de Zadelstraat klikt op ‘Nieuws’ ziet een fotootje van een hond met daaronder de mededeling ‘Onze Engelse Buldog’. ‘Lees meer’, raadt de site aan. Wanneer je dat doet, verschijnen er geen teksten, maar uitsluitend foto’s van honden, dertien in totaal.

De eerste ligt met zijn snuit op de grond en kijkt je met een bruin en een blauwgroen oog wat lodderig aan. Op foto 2 een witte buldog, ook liggend, maar dan meer van opzij genomen. Op de vierde foto voor het eerst een staande hond, die je zijn stevige tanden laat zien. Foto 5 is ook

interessant: drie buldog zittend op een koeienhuid in de winkel in de Zadelstraat. De honden zijn niet alleen prominent aanwezig op de website, maar ook in de werkelijkheid. De Koperen Bel gebruikt al jaren een flink deel van het trottoir om zijn spullen uit te stallen. De deuren van de drie winkels staan altijd gastvrij open. De buldog zijn niet aangelijnd, en kunnen dus in en uit. Dat doen ze ook. Ze bemoeien zich nadrukkelijk met alles wat op straat gebeurt.