Stadsherbouw

Nieuwsberichten zijn mededelingen over dingen die ons nog niet bekend waren. Het bericht in de krant van vandaag over een plan voor het Predikherengebied is een schoolvoorbeeld van echt nieuws. Want niet alleen de lezers in Zuilen of Hoograven waren er onbekend mee, ook de bewoners van Predikheren zelf wisten nergens van. Ze waren bij de plannenmakerij op geen enkele manier betrokken.

Opmerkelijk dat anno 1977 nog op een dergelijke manier wordt geopereerd. Ik sta er in ieder geval nogal van te kijken. Het komt me horloges replica rolex niet alleen vreemd voor, maar ook onverstandig. Zo langzamerhand zijn we in Utrecht toch zover dat in principe in een buurt niets wordt ondernomen zonder overleg met de bewoners. En je bereikt waarschijnlijk het snelst iets wanneer je die bewoners in ’n zeer vroeg stadium bij de plannenmakerij betrekt.

Gerard W. Bakker Stadsherbouw b.v. heeft tot nu toe voornamelijk ervaring in Amsterdam, en misschien gaan de dingen daar nog wel eens zo. Maar het Buro Oosting, dat Bakker in de arm nam, is toch uitstekend op de hoogte van de Utrechtse verhoudingen. Als je vindt dat de bewoners in belangrijke mate moeten kunnen bepalen wat er met hun buurt gebeurt dan is de handelwijze van Bakker Stadsherbouw ongepast. Het bedrijf bemoeit zich ongevraagd met andermans zaken.